Рецепти
Слатко-кисели пилешки топчиња Ана Ѓорова

Искусете го магичниот спој на слатко и кисело и подгответе пилешко месо со сос на азиски начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Нишесте (пченкарен скроб)(1 Супена лажица)

Вода(1 Супена лажица)

Сок од ананас(2/3 Чаши)

Оцет од ориз(1/3 Чаша)

Кафеав шеќер(1/3 Чаша)

Кечап(3 Супени лажици)

Соја сос(1 Супена лажица)

Пилешко месо(400 Грама)

Зелена пиперка(2 )

Морков(2 )

Ананас(1-2 Парчиња)

Масло од сусам

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Најпрво подгответе го сосот: во сад измешајте го пченкарниот скроб со лажица вода и оставете го настрана.
  2. Во друго тенџере ставете го сокот од ананас, оризовиот оцет, кафеавиот шеќер, кечапот и соја сосот и зовријте го на умерен оган.
  3. Потоа додајте ја смесата со пченкарниот скроб и гответе 1-2 минути додека да ја добиете потребната густина. Од оваа количина на состојки ќе добиете 1 чаша сос.
  4. Пилешкото месо иситнете го рачно со два сатара, толку ситно што наликува на мелено месо.
  5. Потоа од таа смеса со дланките формирајте топчиња и пржете ги во загреана вок тава на малку масло од сусам.
  6. Додајте ги сечканите пиперки, моркови и ананас и пржете уште малку, а потоа зачинете со слатко-киселиот сос по желба.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: