Рецепти
Овесни бисквити Ана Ристеска

Здрави чајни колачиња, многу едноставни за подготовка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Овесни снегулки(100 Грама)

Интегрално пченично брашно(100 Грама)

Прашок за печиво(1 Кафена лажица)

Кафеав шеќер(50 Грама)

Сол(1 Прстофат)

Путер(100 Грама)

Млеко(1-2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Загрејте ја рерната на 180 степени.
  2. Во блендер ставете ги овесните снегулки и убаво изблендирајте ги. Потоа ставете ги во сад заедно со интегралното брашно, прашокот за печиво, кафеавиот шеќер и солта.
  3. Додајте го путерот и матете додека не се добие ронлива смеса, а потоа додајте го млекото и матете додека не се добие мазна смеса. Тестото звиткајте го во проѕирна фолија и ставете го во фрижидер 15 минути.
  4. Извадете го тестото и исукајте го со сукало така што ќе биде со дебелина од 3мм. Со калапи исечете кругови, декорирајте ги со виљушка и ставете ги да се печат 15 минути.
  5. Извадате ги, оставете ги да се оладат и послужете ги.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: