Рецепти
Бабини ванилици Ана Ѓорова

Бабин рецепт за ванилици

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинска маст(200 Грама)

Шеќер(100 Грама)

Џем од јагоди(300 Грама)

Шеќер во прав(200 Грама)

Брашно(500 Грама)

Јајце(1 )

Жолчка од јајце(1 )

Ванилин шеќер(1 )

Рендана кора од лимон(1 Парче)

Млеко(4 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Во длабок сад измешајте свинска маст, шеќер, ванилин шеќер, јајце, жолчка од јајце, рендана кора од лимон и млеко, па добро промешајте.
  2. Постепено додавајте го брашното во смесата и месете со рака додека не се добие глатко тесто.
  3. Тестото ставете го во фрижидер да отстои околу еден час.
  4. Потоа расукајте го тестото и обликувајте ги ванилиците со округли модли.
  5. Во сад за печење ставете хартија за печење и додајте ги ванилиците. Печете околу 15-20 минути на загреана рерна од 180°C.
  6. Кога ќе ги извадите од рерна, оставете да се оладат, па потоа ставете им од џемот од јагоди и поклопете ги.
  7. Готовите ванилици тркалајте ги во шеќер во прав.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: