Рецепти
Бабури со лук и магдонос Ана Ѓорова

Брза подготовка на зимница од обарени бабури со магдонос, целер и лук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црвена бабура(5 Килограми)

Есенција(125 Грама)

Масло(125 Грама)

Магдонос(2 Китки)

Целер(6-7 Гранчиња)

Лук(2 Главици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Ставете ги бабурите да се варат во врела вода околу 3 минути.
  2. Извадете ги од водата, извадете им ги дршките и семето и оставете ги да се исцедат.
  3. Во поголем сад ставете ги разблажената есенција, маслото, ситно сечканиот магдонос, ситно сечканиот лук и ситно исечканите гранчиња целер.
  4. Убаво измешајте и редете во тегла по следниот распоред: ред бабури, ред од филот и тоа сипете го со лажица за да биде секоја бабура добро залеана.
  5. Заврзете ги теглите во пергамент хартија и оставете ги на ладно и суво место.
Весела торта
Пуслици со ореви
Посни медени колачи
Суви колачи со лешници
Овошна векна
Колач од дуњи
Шеќерни јаболки
Лимон-колач
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Туткана гибаница
Посен колач со кафе
Посен колач со мармалад од сливи
Колач со медени срца
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Бисквит торта со јаболки
Пудинг колач со јаболки
Колач од моркови со крем
Чоколаден колач со јаболки и ореви
Еврејски колач
Француски штангли
Штангли со костен и чоколадо
Алегро колач
Бабин колач со јаболко
Блум штангли
Шербет пита со јаболки
Баклава со рогач и јаболки
Улутма од ореви
Лешник коцки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: