Рецепти
Бабури со лук и магдонос
Брза подготовка на зимница од обарени бабури со магдонос, целер и лук
ТИП НА РЕЦЕПТ
СалатиТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
10 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Црвена бабура(5 Килограми)
Есенција(125 Грама)
Масло(125 Грама)
Магдонос(2 Китки)
Целер(6-7 Гранчиња)
Лук(2 Главици)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути
- Ставете ги бабурите да се варат во врела вода околу 3 минути.
- Извадете ги од водата, извадете им ги дршките и семето и оставете ги да се исцедат.
- Во поголем сад ставете ги разблажената есенција, маслото, ситно сечканиот магдонос, ситно сечканиот лук и ситно исечканите гранчиња целер.
- Убаво измешајте и редете во тегла по следниот распоред: ред бабури, ред од филот и тоа сипете го со лажица за да биде секоја бабура добро залеана.
- Заврзете ги теглите во пергамент хартија и оставете ги на ладно и суво место.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во