Рецепти
Бабури со лук и магдонос Ана Ѓорова

Брза подготовка на зимница од обарени бабури со магдонос, целер и лук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црвена бабура(5 Килограми)

Есенција(125 Грама)

Масло(125 Грама)

Магдонос(2 Китки)

Целер(6-7 Гранчиња)

Лук(2 Главици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Ставете ги бабурите да се варат во врела вода околу 3 минути.
  2. Извадете ги од водата, извадете им ги дршките и семето и оставете ги да се исцедат.
  3. Во поголем сад ставете ги разблажената есенција, маслото, ситно сечканиот магдонос, ситно сечканиот лук и ситно исечканите гранчиња целер.
  4. Убаво измешајте и редете во тегла по следниот распоред: ред бабури, ред од филот и тоа сипете го со лажица за да биде секоја бабура добро залеана.
  5. Заврзете ги теглите во пергамент хартија и оставете ги на ладно и суво место.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: