Рецепти
Бајадери (посно) Ана Ѓорова

Посна верзија на познатата вкусна бајадера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Посни бисквити(300 Грама)

Ореви(300 Грама)

Шеќер(500 Грама)

Посно црно чоколадо(200 Грама)

Посен маргарин(250 Грама)

Вода(150 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Шеќерот ставете го во тенџере на оган со 150 мл вода. Варете го додека да се растопи со постојано мешање.
  2. Потоа во него ставете го маргаринот и варете додека да се растопи, па додајте ги мелените бисквити и мелените ореви. Сето тоа добро измешајте го и соединете го, тргнете од оган и поделете ја смесата на два дела.
  3. Во едниот дел додајте го растопеното чоколадо, добро промешајте, па расукајте во кора. Кората ставете ја во соодветен калап.
  4. Врз расуканата кора распоредете ја смесата без чоколадо, а одозгора бајадерата премачкајте ја со глазура од чоколадо.
  5. Откако глазурата ќе се стегне, бајадерата исечете ја на парчиња и послужете ја. Откако ќе се олади, може да ја ставите и во фрижидер за побрзо да се стегне.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: