Рецепти
Бајадери (посно) Ана Ѓорова

Посна верзија на познатата вкусна бајадера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Посни бисквити(300 Грама)

Ореви(300 Грама)

Шеќер(500 Грама)

Посно црно чоколадо(200 Грама)

Посен маргарин(250 Грама)

Вода(150 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Шеќерот ставете го во тенџере на оган со 150 мл вода. Варете го додека да се растопи со постојано мешање.
  2. Потоа во него ставете го маргаринот и варете додека да се растопи, па додајте ги мелените бисквити и мелените ореви. Сето тоа добро измешајте го и соединете го, тргнете од оган и поделете ја смесата на два дела.
  3. Во едниот дел додајте го растопеното чоколадо, добро промешајте, па расукајте во кора. Кората ставете ја во соодветен калап.
  4. Врз расуканата кора распоредете ја смесата без чоколадо, а одозгора бајадерата премачкајте ја со глазура од чоколадо.
  5. Откако глазурата ќе се стегне, бајадерата исечете ја на парчиња и послужете ја. Откако ќе се олади, може да ја ставите и во фрижидер за побрзо да се стегне.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: