Рецепти
Бајадери (посно) Ана Ѓорова

Посна верзија на познатата вкусна бајадера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Посни бисквити(300 Грама)

Ореви(300 Грама)

Шеќер(500 Грама)

Посно црно чоколадо(200 Грама)

Посен маргарин(250 Грама)

Вода(150 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Шеќерот ставете го во тенџере на оган со 150 мл вода. Варете го додека да се растопи со постојано мешање.
  2. Потоа во него ставете го маргаринот и варете додека да се растопи, па додајте ги мелените бисквити и мелените ореви. Сето тоа добро измешајте го и соединете го, тргнете од оган и поделете ја смесата на два дела.
  3. Во едниот дел додајте го растопеното чоколадо, добро промешајте, па расукајте во кора. Кората ставете ја во соодветен калап.
  4. Врз расуканата кора распоредете ја смесата без чоколадо, а одозгора бајадерата премачкајте ја со глазура од чоколадо.
  5. Откако глазурата ќе се стегне, бајадерата исечете ја на парчиња и послужете ја. Откако ќе се олади, може да ја ставите и во фрижидер за побрзо да се стегне.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: