Рецепти
Бакнеж Грета Тарбо
Лесни и вкусни чоколадни бомбички што одат одлично со шолја кафе
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
10 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Вишни(30 )
Црно чоколадо(200 Грама)
Ореви(100 Грама)
Шеќер во прав(100 Грама)
Млеко(3 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Вишните од компот или од слатко се оставаат да отстојат извесно време во рум.
- Одделно се мешаат 200 г растопено чоколадо, 100 г ореви, 100 г шеќер во прав и 3 лажици млеко.
- Од смесата се формираат топчиња.
- Во секое од топчињата се става по една вишна.
- Доколку масата за топчиња е густа, се додава малку од румот каде што стоеа вишните.
- Бомбиците се оставаат до другиот ден, а потоа се натопуваат во стопено чоколадо.
- Се препелкаат во мелени ореви или во кокос.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во