Рецепти
Бакнеж Грета Тарбо Ана Ристеска

Лесни и вкусни чоколадни бомбички што одат одлично со шолја кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вишни(30 )

Црно чоколадо(200 Грама)

Ореви(100 Грама)

Шеќер во прав(100 Грама)

Млеко(3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Вишните од компот или од слатко се оставаат да отстојат извесно време во рум.
  2. Одделно се мешаат 200 г растопено чоколадо, 100 г ореви, 100 г шеќер во прав и 3 лажици млеко.
  3. Од смесата се формираат топчиња.
  4. Во секое од топчињата се става по една вишна.
  5. Доколку масата за топчиња е густа, се додава малку од румот каде што стоеа вишните.
  6. Бомбиците се оставаат до другиот ден, а потоа се натопуваат во стопено чоколадо.
  7. Се препелкаат во мелени ореви или во кокос.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: