Рецепти
Бејлис ликер Ана Ѓорова

Одличен домашен дигестив

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Жолчка од јајце(2 )

Шеќер во прав(150 Грама)

Ванилин шеќер(2 Пакувања)

Капучино во прав(2 Пакувања)

Млеко(400 Милилитри)

Виски(200 Милилитри)

Шлаг во прав(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 15 минути

  1. Разматете ги жолчките од јајцата заедно со шеќерот, потоа додајте го ванилиниот шеќер, шлагот, капучиното и матете со миксерот.
  2. Постепено додавајте го млекото и матете сè заедно.
  3. На крај, додајте го вискито и матете уште една минута.
  4. Ставете го ликерот во стаклено шише и чувајте го во фрижидер до употреба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: