Рецепти
Бејлис ликер Ана Ѓорова

Одличен домашен дигестив

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Жолчка од јајце(2 )

Шеќер во прав(150 Грама)

Ванилин шеќер(2 Пакувања)

Капучино во прав(2 Пакувања)

Млеко(400 Милилитри)

Виски(200 Милилитри)

Шлаг во прав(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 15 минути

  1. Разматете ги жолчките од јајцата заедно со шеќерот, потоа додајте го ванилиниот шеќер, шлагот, капучиното и матете со миксерот.
  2. Постепено додавајте го млекото и матете сè заедно.
  3. На крај, додајте го вискито и матете уште една минута.
  4. Ставете го ликерот во стаклено шише и чувајте го во фрижидер до употреба.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: