Рецепти
Бејлис ликер Ана Ѓорова

Одличен домашен дигестив

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Жолчка од јајце(2 )

Шеќер во прав(150 Грама)

Ванилин шеќер(2 Пакувања)

Капучино во прав(2 Пакувања)

Млеко(400 Милилитри)

Виски(200 Милилитри)

Шлаг во прав(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 15 минути

  1. Разматете ги жолчките од јајцата заедно со шеќерот, потоа додајте го ванилиниот шеќер, шлагот, капучиното и матете со миксерот.
  2. Постепено додавајте го млекото и матете сè заедно.
  3. На крај, додајте го вискито и матете уште една минута.
  4. Ставете го ликерот во стаклено шише и чувајте го во фрижидер до употреба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: