Рецепти
Бело тоблероне Ана Ристеска

Домашни тоблероне триаголници со бело чоколадо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бело чоколадо(150 Грама)

Сечкани ореви(150 Грама)

Мелени бисквити(100 Грама)

Бисквити(100 (дробени) Грама)

Путер(125 Грама)

Вода(3-4 Супени лажици)

Јајце(2 )

Шеќер(150 Грама)

Сусам(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Во тенџере на оган се стават шеќерот и водата да повријат и веднаш се трга настрана. Се додваат путерот и чоколадото, се враќа малку на оган да се растопат.
  2. Настрана се матат јајцата и полека се додаваат во тенџерето со постојано мешање. Тенџерето пак се враќа на тивок оган.
  3. Се додаваат сечканите ореви, дробените и мелените бисквити и сусамот, кој претходно сме го пропржиле во тавче.
  4. Смесата се промешува убаво и топла се става во триаголен калап на кој претходно е ставен целофан.
  5. Калапот се става веднаш во замрзнувач да се стегне.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: