Рецепти
Бело тоблероне Ана Ристеска

Домашни тоблероне триаголници со бело чоколадо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бело чоколадо(150 Грама)

Сечкани ореви(150 Грама)

Мелени бисквити(100 Грама)

Бисквити(100 (дробени) Грама)

Путер(125 Грама)

Вода(3-4 Супени лажици)

Јајце(2 )

Шеќер(150 Грама)

Сусам(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Во тенџере на оган се стават шеќерот и водата да повријат и веднаш се трга настрана. Се додваат путерот и чоколадото, се враќа малку на оган да се растопат.
  2. Настрана се матат јајцата и полека се додаваат во тенџерето со постојано мешање. Тенџерето пак се враќа на тивок оган.
  3. Се додаваат сечканите ореви, дробените и мелените бисквити и сусамот, кој претходно сме го пропржиле во тавче.
  4. Смесата се промешува убаво и топла се става во триаголен калап на кој претходно е ставен целофан.
  5. Калапот се става веднаш во замрзнувач да се стегне.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: