Рецепти
Бело тоблероне
Домашни тоблероне триаголници со бело чоколадо
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Бело чоколадо(150 Грама)
Сечкани ореви(150 Грама)
Мелени бисквити(100 Грама)
Бисквити(100 (дробени) Грама)
Путер(125 Грама)
Вода(3-4 Супени лажици)
Јајце(2 )
Шеќер(150 Грама)
Сусам(100 Грама)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути
- Во тенџере на оган се стават шеќерот и водата да повријат и веднаш се трга настрана. Се додваат путерот и чоколадото, се враќа малку на оган да се растопат.
- Настрана се матат јајцата и полека се додаваат во тенџерето со постојано мешање. Тенџерето пак се враќа на тивок оган.
- Се додаваат сечканите ореви, дробените и мелените бисквити и сусамот, кој претходно сме го пропржиле во тавче.
- Смесата се промешува убаво и топла се става во триаголен калап на кој претходно е ставен целофан.
- Калапот се става веднаш во замрзнувач да се стегне.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во