Рецепти
Бесквасен леб Ана Ѓорова

Здрав, домашен и свежо испечен леб од спелта и јачмен со семки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно од спелта(200 Грама)

Јачменово брашно(50 Грама)

Вода(250 милилитри млака )

Масло(1 Супена лажица)

Сончоглед(1 Супена лажица)

Семки од тиква(1 Супена лажица)

Ленено семе(1 Супена лажица)

Сусам(1 Супена лажица)

Прашок за печиво(1/2 )

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Во сад измешајте ги брашната, додајте ги семките, печивото и сода бикарбона и повторно измешајте.
  2. Во средина на состојките направете длабнатина и додајте ги водата и маслото.
  3. Мешајте неколку минути, замесете тесто и оставете го да отстои барем 1 час.
  4. Смесата префрлете ја во калап за печење леб, обложен со хартија за печење, и печете го на 250 степени околу 1 час.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: