Рецепти
Бесквасен леб Ана Ѓорова

Здрав, домашен и свежо испечен леб од спелта и јачмен со семки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно од спелта(200 Грама)

Јачменово брашно(50 Грама)

Вода(250 милилитри млака )

Масло(1 Супена лажица)

Сончоглед(1 Супена лажица)

Семки од тиква(1 Супена лажица)

Ленено семе(1 Супена лажица)

Сусам(1 Супена лажица)

Прашок за печиво(1/2 )

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Во сад измешајте ги брашната, додајте ги семките, печивото и сода бикарбона и повторно измешајте.
  2. Во средина на состојките направете длабнатина и додајте ги водата и маслото.
  3. Мешајте неколку минути, замесете тесто и оставете го да отстои барем 1 час.
  4. Смесата префрлете ја во калап за печење леб, обложен со хартија за печење, и печете го на 250 степени околу 1 час.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: