Рецепти
Бесквасен леб Ана Ѓорова

Здрав, домашен и свежо испечен леб од спелта и јачмен со семки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно од спелта(200 Грама)

Јачменово брашно(50 Грама)

Вода(250 милилитри млака )

Масло(1 Супена лажица)

Сончоглед(1 Супена лажица)

Семки од тиква(1 Супена лажица)

Ленено семе(1 Супена лажица)

Сусам(1 Супена лажица)

Прашок за печиво(1/2 )

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Во сад измешајте ги брашната, додајте ги семките, печивото и сода бикарбона и повторно измешајте.
  2. Во средина на состојките направете длабнатина и додајте ги водата и маслото.
  3. Мешајте неколку минути, замесете тесто и оставете го да отстои барем 1 час.
  4. Смесата префрлете ја во калап за печење леб, обложен со хартија за печење, и печете го на 250 степени околу 1 час.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: