Рецепти

Бисквитна торта со чоколадо
Многу вкусна, а едноставна торта со бисквити, ванила пудинг и чоколадо
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
10 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пудинг од ванила(2 Пакувања)
Шеќер(10 Супени лажици)
Жолчка од јајце(3 )
Маргарин(250 Грама)
Бисквити(500 Грама)
Црно чоколадо(100 Грама)
Млеко(1 Литар)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути
- На оган ставаме 800 мл од млекото, од кое тргаме на страна 200 мл за да ги раствориме пудинзите и за да ги потопиме бисквитите.
- Во млекото додаваме 10 лажици шеќер, посебно ги размешуваме пудинзите во ладното млеко, ги додаваме трите жолчки и убаво разматуваме.
- Во свареното млеко ги додаваме пудинзите и матиме додека смесата добро се згусне.
- Чоколадото за готвење го сечкаме на ситни парчиња, оставаме само еден ред за да ја украсиме тортата одозгора.
- Маргаринот го матиме со миксер, ја додаваме изладената смеса со пудинзите, па матиме со миксер додека се добие хомогена смеса. Потоа го додаваме исечканото чоколадо и мешаме со лажица.
- На плех редиме 4 реда со по 5 коцки бисквити, претходно потопени во млекото, па додаваме од кремот и премачкуваме.
- Постапката ја повторуваме уште 3 пати, на крајот целата торта ја премачкуваме со преостанатиот крем и одозгора го рендаме преостанатото чоколадо. Тортата ја ставаме во фрижидер најмалку 2 часа, потоа сечеме на парчиња по желба.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во