Рецепти
Бомба торта Ана Ѓорова

Непечен и многу едноставен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(350 Милилитри)

Шеќер(200 Грама)

Маргарин(150 Грама)

Ванилин шеќер(1 )

Бисквити(500 Грама)

Ореви(150 Грама)

Суво грозје(100 Грама)

Урми(200 Грама)

Ресани(120 Грама)

Какао(2 Супени лажици)

Шлаг крем ванила(1 Пакување)

Млеко(100 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Во тенџере на оган се ставаат да зовријат водата, шеќерот, ванилиниот шеќер и маргаринот. Потоа тенџерето се трга настрана за да се излади.
  2. Во подлабок сад се ставаат дробените бисквити, сечканите ореви и сечканите урми. Се додаваат и сувото грозје и какаото, па се меша со лажица. Врз нив се истура оладениот шербет.
  3. Сето тоа добро се меша додека состојките се изедначат.
  4. Ресаните се редат како подлога врз тркалезна чинија за торта. Врз нив се истура целата смеса и се обликува како топка.
  5. Се остава во фрижидер да се стегне најмалку 1 час.
  6. Одозгора целата торта се премачкува со шлаг пена и се декорира со овошје по желба или со рендано чоколадо.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: