Рецепти
Бомбици од коњак и какао Ана Ѓорова

Омилениот рецепт за секоја трпеза, за кој не е потребно печење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млечно чоколадо(100 Грама)

Црно чоколадо(50 Грама)

Путер(125 Грама)

Шеќер во прав(125 Грама)

Коњак(20 Грама)

Какао(6 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Иситнете ја чоколадата, стопете ја со малку вода, па додајте ја на пенасто изматениот путер со шеќер во прав.
  2. Добро измешајте ја смесата, додајте го коњакот, 3 лажици какао, промешајте и оставете ја смесата 20-тина минути да се олади.
  3. Со лажица издвојувајте мали крукчиња и од нив обликувајте ги бомбиците.
  4. Извалкајте ги со останатото какао и чувајте ги на ладно пред послужување.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: