Рецепти
Бомбици од коњак и какао Ана Ѓорова

Омилениот рецепт за секоја трпеза, за кој не е потребно печење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млечно чоколадо(100 Грама)

Црно чоколадо(50 Грама)

Путер(125 Грама)

Шеќер во прав(125 Грама)

Коњак(20 Грама)

Какао(6 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Иситнете ја чоколадата, стопете ја со малку вода, па додајте ја на пенасто изматениот путер со шеќер во прав.
  2. Добро измешајте ја смесата, додајте го коњакот, 3 лажици какао, промешајте и оставете ја смесата 20-тина минути да се олади.
  3. Со лажица издвојувајте мали крукчиња и од нив обликувајте ги бомбиците.
  4. Извалкајте ги со останатото какао и чувајте ги на ладно пред послужување.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: