Рецепти
Бомбици од коњак и какао Ана Ѓорова

Омилениот рецепт за секоја трпеза, за кој не е потребно печење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млечно чоколадо(100 Грама)

Црно чоколадо(50 Грама)

Путер(125 Грама)

Шеќер во прав(125 Грама)

Коњак(20 Грама)

Какао(6 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Иситнете ја чоколадата, стопете ја со малку вода, па додајте ја на пенасто изматениот путер со шеќер во прав.
  2. Добро измешајте ја смесата, додајте го коњакот, 3 лажици какао, промешајте и оставете ја смесата 20-тина минути да се олади.
  3. Со лажица издвојувајте мали крукчиња и од нив обликувајте ги бомбиците.
  4. Извалкајте ги со останатото какао и чувајте ги на ладно пред послужување.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: