Рецепти
Бомбици од коњак и какао
Омилениот рецепт за секоја трпеза, за кој не е потребно печење
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
Македонска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Млечно чоколадо(100 Грама)
Црно чоколадо(50 Грама)
Путер(125 Грама)
Шеќер во прав(125 Грама)
Коњак(20 Грама)
Какао(6 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Иситнете ја чоколадата, стопете ја со малку вода, па додајте ја на пенасто изматениот путер со шеќер во прав.
- Добро измешајте ја смесата, додајте го коњакот, 3 лажици какао, промешајте и оставете ја смесата 20-тина минути да се олади.
- Со лажица издвојувајте мали крукчиња и од нив обликувајте ги бомбиците.
- Извалкајте ги со останатото какао и чувајте ги на ладно пред послужување.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во