Рецепти
Бомбици од коњак и какао Ана Ѓорова

Омилениот рецепт за секоја трпеза, за кој не е потребно печење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млечно чоколадо(100 Грама)

Црно чоколадо(50 Грама)

Путер(125 Грама)

Шеќер во прав(125 Грама)

Коњак(20 Грама)

Какао(6 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Иситнете ја чоколадата, стопете ја со малку вода, па додајте ја на пенасто изматениот путер со шеќер во прав.
  2. Добро измешајте ја смесата, додајте го коњакот, 3 лажици какао, промешајте и оставете ја смесата 20-тина минути да се олади.
  3. Со лажица издвојувајте мали крукчиња и од нив обликувајте ги бомбиците.
  4. Извалкајте ги со останатото какао и чувајте ги на ладно пред послужување.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: