Рецепти
Браунис колачи Ана Ѓорова

Американски чоколаден десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шеќер(450 Грама)

Брашно(110 Грама)

Путер(230 Грама)

Какао(75 Грама)

Јајце(4 )

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Прашок за печиво(1 Кафена лажица)

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт потребни се помалку од 35 минути

  1. Во сад измешајте ги шеќерот, какаото, брашното, ванилиниот шеќер, солта и прашакот за печиво.
  2. Во друг сад изматете ги јајцата и стопениот путер и измешајте ги со дрвена лажица или мешалка во смесата со брашното.
  3. Загрејте ја рерната на 175 степени и намрсете тава за печење со зејтин. Истурете малку какао наместо брашно за да не се залепат колачите и додајте го тестото во тавчето.
  4. Печете 30тина минути и потоа колачот исечете го на крупни коцки. Можете да ги послужите парчињата во комбинација со чоколаден прелив и овошје или да декорирате со шеќер во прав. Уживајте!
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: