Рецепти
Браунис колачи Ана Ѓорова

Американски чоколаден десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шеќер(450 Грама)

Брашно(110 Грама)

Путер(230 Грама)

Какао(75 Грама)

Јајце(4 )

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Прашок за печиво(1 Кафена лажица)

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт потребни се помалку од 35 минути

  1. Во сад измешајте ги шеќерот, какаото, брашното, ванилиниот шеќер, солта и прашакот за печиво.
  2. Во друг сад изматете ги јајцата и стопениот путер и измешајте ги со дрвена лажица или мешалка во смесата со брашното.
  3. Загрејте ја рерната на 175 степени и намрсете тава за печење со зејтин. Истурете малку какао наместо брашно за да не се залепат колачите и додајте го тестото во тавчето.
  4. Печете 30тина минути и потоа колачот исечете го на крупни коцки. Можете да ги послужите парчињата во комбинација со чоколаден прелив и овошје или да декорирате со шеќер во прав. Уживајте!
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: