Рецепти
Брокула и карфиол со бел сос Ана Ристеска

Лесен ручек од пилешки стек, брокула и карфиол во вкусен сос од сирење и кашкавал

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брокула(1 Главица)

Карфиол(1 Главица)

Сол

Свеж сок од лимон

Пилешки гради(3-4 )

Маргарин(100 Грама)

Брашно(3 Супени лажици)

Сирење(150 Грама)

Кашкавал(100 Грама)

Зденка(2 )

Млеко(500 Милилитри)

Италијански зачин (мешан зачин)(1 Супена лажица)

Лебни трошки

Масло

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 80 минути

  1. Брокулата и карфиолот се обаруваат во вода со сол и лимонов сок. Се цедат од водата, па се цепкаат на цветчиња и се редат во тава за печење подмачкана со масло.
  2. Стековите се сечат на тенки ленти. На едниот крај од тавата се редат цветчиња карфиол, на другата страна цветчињата брокула, а во средината се става стекот.
  3. За преливот, во длабок сад на оган се растопува маргарин, па во него запржуваме 3 лажици брашно. Кога убаво ќе замириса, се додава млеко и се вари со постојано мешање за да се разбијат грутките.
  4. Потоа, во сосот се рендаат сирење и кашкавал и се додава иситнета зденка, се трга од оган.
  5. Врз продуктите во тавата се наросува 1 лажица мешан зачин, па одозгора рамномерно се истура сосот.
  6. Врз сосот рамномерно се наросуваат и лебни ронки.
  7. Садот се става во рерна и се пече на 200 степени околу 1 час додека убаво зарумени.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: