Рецепти
Брускети на италијански начин Ана Ѓорова

Италијански брускети како вкусно главно јадење или предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Багет(1 )

Моцарела сирење(4 Парчиња)

Домат(2 )

Босилек(5 Листови)

Песто сос(3 Кафени лажици)

Мајонез(3 Кафени лажици)

Суво оригано(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Исечете еден багет на кругови и парчињата испечете ги во рерна 10 минути на 200 степени колку да поруменат и да станат крцкави.
  2. Во меѓувреме исечкајте два домати на кругови, моцарела и помешајте мајонез и песто сос.
  3. Испечените лепчиња намачкајте ги го сосот, наредете од состојките и украсете со босилек и оригано.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: