Рецепти
Брускети на италијански начин Ана Ѓорова

Италијански брускети како вкусно главно јадење или предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Багет(1 )

Моцарела сирење(4 Парчиња)

Домат(2 )

Босилек(5 Листови)

Песто сос(3 Кафени лажици)

Мајонез(3 Кафени лажици)

Суво оригано(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Исечете еден багет на кругови и парчињата испечете ги во рерна 10 минути на 200 степени колку да поруменат и да станат крцкави.
  2. Во меѓувреме исечкајте два домати на кругови, моцарела и помешајте мајонез и песто сос.
  3. Испечените лепчиња намачкајте ги го сосот, наредете од состојките и украсете со босилек и оригано.
Колач со круши и бадеми
Лазањи со болоњезе сос
Кростата од бадеми со мармалад
Домашни равиоли со сирење
Канелони со пилешко месо
Ролнички со моцарела
Макарони салата со горгонзола
Домашни канелони со печурки и бешамел сос
Тиквички на милански начин
Фетучини со лосос сос
Кростата со кокос и чоколадо
Лазањи со печурки
Црвен песто сос
Пепероната
Брускети со тиквички
Пилешки ражничи со песто сос
Салата од макарони со кисели краставички и сирење
Шпагети со ќофтиња
Фритата со домати и пиперки
Семифредо со чоколадо
Лимончело
Полнети модри патлиџани
Капоната
Чиабата леб
Сладолед тирамису
Фокача џеновезе
Италијански ќофтиња
Тортелини со пилешко и песто
Домашна наполетанска пица
Бонет

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: