Рецепти
Брускети на италијански начин Ана Ѓорова

Италијански брускети како вкусно главно јадење или предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Багет(1 )

Моцарела сирење(4 Парчиња)

Домат(2 )

Босилек(5 Листови)

Песто сос(3 Кафени лажици)

Мајонез(3 Кафени лажици)

Суво оригано(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Исечете еден багет на кругови и парчињата испечете ги во рерна 10 минути на 200 степени колку да поруменат и да станат крцкави.
  2. Во меѓувреме исечкајте два домати на кругови, моцарела и помешајте мајонез и песто сос.
  3. Испечените лепчиња намачкајте ги го сосот, наредете од состојките и украсете со босилек и оригано.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: