Рецепти
Брускети со кашкавал и сирење Ана Ѓорова

Одлични за мезе или за вечера со пријателите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(1 Пакување)

Фета сирење

Кашкавал

Путер(малку )

Домат(2 )

Суво оригано(или рузмарин )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Лебот се сече на тенки тркалца и врз нив се става малку путер, исечен со мало ноже по желба колку да се покрие парченцето леб или според тоа колку сакате да биде мрсно лепчето.
  2. Потоа се ставаат парче кашкавал и фета сирење, а одозгора се посипува со оригано или со рузмарин.
  3. На крај се става доматот ситно исечен на коцки.
  4. Лепчињата се печат во претходно загреана рерна на 200 степени додека се растопи кашкавалот и малку да се потпече лепчето.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: