Рецепти
Брускети со кашкавал и сирење Ана Ѓорова

Одлични за мезе или за вечера со пријателите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(1 Пакување)

Фета сирење

Кашкавал

Путер(малку )

Домат(2 )

Суво оригано(или рузмарин )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Лебот се сече на тенки тркалца и врз нив се става малку путер, исечен со мало ноже по желба колку да се покрие парченцето леб или според тоа колку сакате да биде мрсно лепчето.
  2. Потоа се ставаат парче кашкавал и фета сирење, а одозгора се посипува со оригано или со рузмарин.
  3. На крај се става доматот ситно исечен на коцки.
  4. Лепчињата се печат во претходно загреана рерна на 200 степени додека се растопи кашкавалот и малку да се потпече лепчето.
Колач со круши и бадеми
Лазањи со болоњезе сос
Кростата од бадеми со мармалад
Домашни равиоли со сирење
Канелони со пилешко месо
Ролнички со моцарела
Макарони салата со горгонзола
Домашни канелони со печурки и бешамел сос
Тиквички на милански начин
Фетучини со лосос сос
Кростата со кокос и чоколадо
Лазањи со печурки
Црвен песто сос
Пепероната
Брускети со тиквички
Пилешки ражничи со песто сос
Салата од макарони со кисели краставички и сирење
Шпагети со ќофтиња
Фритата со домати и пиперки
Семифредо со чоколадо
Лимончело
Полнети модри патлиџани
Капоната
Чиабата леб
Сладолед тирамису
Фокача џеновезе
Италијански ќофтиња
Тортелини со пилешко и песто
Домашна наполетанска пица
Бонет

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: