Рецепти
Брускети со кашкавал и сирење Ана Ѓорова

Одлични за мезе или за вечера со пријателите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(1 Пакување)

Фета сирење

Кашкавал

Путер(малку )

Домат(2 )

Суво оригано(или рузмарин )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Лебот се сече на тенки тркалца и врз нив се става малку путер, исечен со мало ноже по желба колку да се покрие парченцето леб или според тоа колку сакате да биде мрсно лепчето.
  2. Потоа се ставаат парче кашкавал и фета сирење, а одозгора се посипува со оригано или со рузмарин.
  3. На крај се става доматот ситно исечен на коцки.
  4. Лепчињата се печат во претходно загреана рерна на 200 степени додека се растопи кашкавалот и малку да се потпече лепчето.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: