Рецепти
Брускети со песто сос, моцарела и домати Ана Ѓорова

Вкусни, ароматични и крцкави лепчиња како совршена идеја за лесна вечера со чаша вино и пријателите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Багет(2 )

Домат(2-3 )

Песто сос(190 Грама)

Моцарела сирење(1 Пакување)

Лук во прав(1-2 Супени лажици)

Свеж босилек(10 Листови)

Рендан пармезан(1 Пакување)

Вегета(1-2 Супени лажици)

Сол(1-2 Кафени лажици)

Масло(4-5 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Багетот исечете го накосо на средно дебели кришки. Наросете вегета од двете страни на лепчињата.
  2. Средно голема тава намастете ја со маслиново масло и ставете ја на оган, а потоа едно по едно посолените лепчиња печете ги од двете страни додека не станат крцкави.
  3. Доматите исечкајте ги на ситни коцки и измешајте ги со пармезанот и сол по вкус.
  4. Моцарелата исечкајте ја на тенки ленти.
  5. Еден дел од лепчињата намачкајте ги со песто сос, другиот дел со смесата од домати и со листови босилек, а на останатите лепчиња ставете моцарела, смеса од домати и малку песто сос.
  6. Наросете лук во прав врз сите лепчиња, попрскајте ги со маслиново масло и ставете ги да се потпечат во рерна на 200°C, околу 10-15 минути. Проверувајте ги и извадете ги од рерна откако моцарелата ќе се растопи. Послужете ги топли.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос
 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: