Рецепти
Брускети со песто сос, моцарела и домати Ана Ѓорова

Вкусни, ароматични и крцкави лепчиња како совршена идеја за лесна вечера со чаша вино и пријателите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Багет(2 )

Домат(2-3 )

Песто сос(190 Грама)

Моцарела сирење(1 Пакување)

Лук во прав(1-2 Супени лажици)

Свеж босилек(10 Листови)

Рендан пармезан(1 Пакување)

Вегета(1-2 Супени лажици)

Сол(1-2 Кафени лажици)

Масло(4-5 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Багетот исечете го накосо на средно дебели кришки. Наросете вегета од двете страни на лепчињата.
  2. Средно голема тава намастете ја со маслиново масло и ставете ја на оган, а потоа едно по едно посолените лепчиња печете ги од двете страни додека не станат крцкави.
  3. Доматите исечкајте ги на ситни коцки и измешајте ги со пармезанот и сол по вкус.
  4. Моцарелата исечкајте ја на тенки ленти.
  5. Еден дел од лепчињата намачкајте ги со песто сос, другиот дел со смесата од домати и со листови босилек, а на останатите лепчиња ставете моцарела, смеса од домати и малку песто сос.
  6. Наросете лук во прав врз сите лепчиња, попрскајте ги со маслиново масло и ставете ги да се потпечат во рерна на 200°C, околу 10-15 минути. Проверувајте ги и извадете ги од рерна откако моцарелата ќе се растопи. Послужете ги топли.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко
 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: