Рецепти
Брускети со тиквички Ана Ѓорова

Лесна вечера што може да ја приготвите за пријателите со чаша вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(10 Парчиња)

Тиквичка(1 мала )

Лук(1 Чешне)

Кромид(1 Главица)

Свеж босилек(4-5 Листови)

Сув босилек(1 Кафена лажица)

Масло(малку )

Сирење(100 Грама)

Кашкавал(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Тиквичката изрендајте ја и посолете ја, па оставете ја во сад настрана врз цедалка да се исцеди и да впие од солта.
  2. Лукот ситно исечкајте го и истолчете го. Измешајте го со 3-4 лажици маслиново масло и 1 лажичка сув босилек.
  3. Во тавче ставете малку маслиново масло, кромид исечкан на многу ситно и тиквичките. Пржете додека испари течноста.
  4. Наредете го лебот во плех, премачкајте го со масло, па потпечете го малку во рерна на 180 степени.
  5. Во тиквичките додајте ги издробеното сирење и исечканиот свеж босилек.
  6. На секое лепче нанесете од смесата, потоа може да ставите по желба круг домат или само изрендајте го одозгора кашкавалот, па потпечете.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: