Рецепти
Брускети со тиквички Ана Ѓорова

Лесна вечера што може да ја приготвите за пријателите со чаша вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(10 Парчиња)

Тиквичка(1 мала )

Лук(1 Чешне)

Кромид(1 Главица)

Свеж босилек(4-5 Листови)

Сув босилек(1 Кафена лажица)

Масло(малку )

Сирење(100 Грама)

Кашкавал(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Тиквичката изрендајте ја и посолете ја, па оставете ја во сад настрана врз цедалка да се исцеди и да впие од солта.
  2. Лукот ситно исечкајте го и истолчете го. Измешајте го со 3-4 лажици маслиново масло и 1 лажичка сув босилек.
  3. Во тавче ставете малку маслиново масло, кромид исечкан на многу ситно и тиквичките. Пржете додека испари течноста.
  4. Наредете го лебот во плех, премачкајте го со масло, па потпечете го малку во рерна на 180 степени.
  5. Во тиквичките додајте ги издробеното сирење и исечканиот свеж босилек.
  6. На секое лепче нанесете од смесата, потоа може да ставите по желба круг домат или само изрендајте го одозгора кашкавалот, па потпечете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: