Рецепти
Брза пита Ана Ристеска

Одличен рецепт за вечера кој не Ви одзема многу време и кој може да го консумирате наместо леб

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(200 Грама)

Јајце(4 )

Сирење(300 Грама)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Масло(100 Милилитри)

Кисела павлака(1 Супена лажица)

Кисело млеко(200 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Во сад ставете го сирењето и изгмечете го, а потоа додајте ги јајцата и убаво измешајте.
  2. Додајте го маслото, киселото млеко (или јогурт) и киселата павлака и промешајте.
  3. Додајте го брашното и прашокот за печиво. Убаво измешајте за да се соединат состојките.
  4. Ставете масло на тепсијата во која ќе ја печете питата, посипете со брашно и сипете ја смесата. Добро протресете за рамномерно да се распореди.
  5. Печете 20 минути на 220°C.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: