Рецепти
Брза пита
Одличен рецепт за вечера кој не Ви одзема многу време и кој може да го консумирате наместо леб
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
Македонска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Брашно(200 Грама)
Јајце(4 )
Сирење(300 Грама)
Прашок за печиво(1 Пакување)
Масло(100 Милилитри)
Кисела павлака(1 Супена лажица)
Кисело млеко(200 Милилитри)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути
- Во сад ставете го сирењето и изгмечете го, а потоа додајте ги јајцата и убаво измешајте.
- Додајте го маслото, киселото млеко (или јогурт) и киселата павлака и промешајте.
- Додајте го брашното и прашокот за печиво. Убаво измешајте за да се соединат состојките.
- Ставете масло на тепсијата во која ќе ја печете питата, посипете со брашно и сипете ја смесата. Добро протресете за рамномерно да се распореди.
- Печете 20 минути на 220°C.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во