Рецепти
Брза пита Ана Ристеска

Одличен рецепт за вечера кој не Ви одзема многу време и кој може да го консумирате наместо леб

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(200 Грама)

Јајце(4 )

Сирење(300 Грама)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Масло(100 Милилитри)

Кисела павлака(1 Супена лажица)

Кисело млеко(200 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Во сад ставете го сирењето и изгмечете го, а потоа додајте ги јајцата и убаво измешајте.
  2. Додајте го маслото, киселото млеко (или јогурт) и киселата павлака и промешајте.
  3. Додајте го брашното и прашокот за печиво. Убаво измешајте за да се соединат состојките.
  4. Ставете масло на тепсијата во која ќе ја печете питата, посипете со брашно и сипете ја смесата. Добро протресете за рамномерно да се распореди.
  5. Печете 20 минути на 220°C.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: