Рецепти
Брза пита Ана Ристеска

Одличен рецепт за вечера кој не Ви одзема многу време и кој може да го консумирате наместо леб

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(200 Грама)

Јајце(4 )

Сирење(300 Грама)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Масло(100 Милилитри)

Кисела павлака(1 Супена лажица)

Кисело млеко(200 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Во сад ставете го сирењето и изгмечете го, а потоа додајте ги јајцата и убаво измешајте.
  2. Додајте го маслото, киселото млеко (или јогурт) и киселата павлака и промешајте.
  3. Додајте го брашното и прашокот за печиво. Убаво измешајте за да се соединат состојките.
  4. Ставете масло на тепсијата во која ќе ја печете питата, посипете со брашно и сипете ја смесата. Добро протресете за рамномерно да се распореди.
  5. Печете 20 минути на 220°C.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: