Рецепти
Брза пита Ана Ристеска

Одличен рецепт за вечера кој не Ви одзема многу време и кој може да го консумирате наместо леб

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(200 Грама)

Јајце(4 )

Сирење(300 Грама)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Масло(100 Милилитри)

Кисела павлака(1 Супена лажица)

Кисело млеко(200 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Во сад ставете го сирењето и изгмечете го, а потоа додајте ги јајцата и убаво измешајте.
  2. Додајте го маслото, киселото млеко (или јогурт) и киселата павлака и промешајте.
  3. Додајте го брашното и прашокот за печиво. Убаво измешајте за да се соединат состојките.
  4. Ставете масло на тепсијата во која ќе ја печете питата, посипете со брашно и сипете ја смесата. Добро протресете за рамномерно да се распореди.
  5. Печете 20 минути на 220°C.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: