Рецепти
Брза проја со спанаќ Veselka Dragan Arsoski

Брзо, едноставно и вкусно!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пченкарно брашно(7 Супени лажици)

Брашно(7 Супени лажици)

Јајце(4 )

Урда(200 Грама)

Масло(120 Милилитри)

Сусам(50 Грама)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Путер(50 Грама)

Спанаќ(200 Грама)

Јогурт(200 Милилитри)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Во поголем длабок сад ги кршиме јајцата и ги матиме со жица. Ги додаваме урдата, јогуртот, маслото, прашокот за пециво, двата вида брашно и мешаме со жица додека смесата не се соедини.
  2. Претходно исчистениот и измиен спанаќ го сечкаме, го додаваме во садот и промешуваме.
  3. Тркалезниот калап за печење го намрсуваме со путер (може и со масло) и во калапот ја ставаме смесата за проја.
  4. Во калапот нанесуваме парчиња путер (може да се испрска со масло) и наросуваме сусам. Го ставаме калапот во рерна и печеме 35 минути на 220 степени.
  5. Ја сечеме пројата на парчиња и неколку од нив ставаме во чинија за сервирање. По желба може да се декорира со топка кисела павлака.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: