Рецепти
Брза проја со спанаќ Veselka Dragan Arsoski

Брзо, едноставно и вкусно!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пченкарно брашно(7 Супени лажици)

Брашно(7 Супени лажици)

Јајце(4 )

Урда(200 Грама)

Масло(120 Милилитри)

Сусам(50 Грама)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Путер(50 Грама)

Спанаќ(200 Грама)

Јогурт(200 Милилитри)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Во поголем длабок сад ги кршиме јајцата и ги матиме со жица. Ги додаваме урдата, јогуртот, маслото, прашокот за пециво, двата вида брашно и мешаме со жица додека смесата не се соедини.
  2. Претходно исчистениот и измиен спанаќ го сечкаме, го додаваме во садот и промешуваме.
  3. Тркалезниот калап за печење го намрсуваме со путер (може и со масло) и во калапот ја ставаме смесата за проја.
  4. Во калапот нанесуваме парчиња путер (може да се испрска со масло) и наросуваме сусам. Го ставаме калапот во рерна и печеме 35 минути на 220 степени.
  5. Ја сечеме пројата на парчиња и неколку од нив ставаме во чинија за сервирање. По желба може да се декорира со топка кисела павлака.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: