Рецепти
Брза салата од ориз Ана Ѓорова

Овој рецепт можете да го комбинирате со печено месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(150 Грама)

Кисели краставички(4 )

Димена сланина(100 Грама)

Павлака(150 Милилитри)

Мајонез(100 Грама)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Јајце(3 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути

  1. Оризот сварете го во солена вода и оставете го да се олади.
  2. Во меѓувреме, сварете 3 јајца.
  3. Исечкајте ја димената сланина на коцки, изрендајте две јајца, исечкајте ги на ситно киселите краставички и сè додајте во оризот.
  4. Во смесата додајте ја павлаката и мајонезот.
  5. Измешајте сè заедно и ставете сол и бибер.
  6. Сервирајте во сад за салата и декорирајте со третото јаце исечено на кругови, домат и ливчиња магдонос.
  7. Ставете ја салатата во фрижидер до послужувањето.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: