Рецепти
Бугарска погача
Брза погача со сирење и павлака која вреди да ја испробате
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Сирење(300 Грама)
Јајце(4 )
Јогурт(100 Милилитри)
Масло(100 Милилитри)
Павлака(1 Пакување)
Брашно(200 Грама)
Прашок за печиво(1 )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Сирењето се гмечи и му се додаваат останатите состојки. Се меша добро за смесата да се изедначи.
- Погачата се става во тавче и се пече 15 минути на температура од 180 степени.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во