Рецепти
Бурек од сирење Ана Ристеска

Омилениот оброк за појадок сега подгответе си го дома по Ваш вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сирење(400 Грама)

Јајце(3 )

Кајмак(2 Супени лажици)

Брашно(600 Грама)

Масло(4 Супени лажици)

Путер(1/2 Пакување)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

ФИЛ

  1. Во сад се мешаат сирењето, јајцата и кајмакот.

ТЕСТО

  1. Брашното, зејтинот, 1 јајце и малку сол се замесуваат со вода.
  2. Тестото се дели на 4 дела. Секој се развлекува и се премачкува со путер или маргарин.
  3. Потоа, тестото по краевите лепезасто се сече, краевите се префрлаат еден преку друг и од секој дел се развива по една кора.
  4. Се расукува со сукало и се филува со преливот.
  5. Се витка во ролна и се реди во округол плех, кружно, една до друга кора.
  6. Се премачкува со жолчка и се пече во загреана рерна.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: