Рецепти
Бургери од цвекло и морков Ана Ѓорова

Одличен и здрав вегетаријански ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Цвекло(1 Килограм)

Кромид(1 Главица)

Морков(1 )

Лук(2 Чешниња)

Лебни трошки(1 Чаша)

Црвена пиперка(1 )

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Суво оригано(1 Прстофат)

Бургер леб

Марула

Домат

Компир

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Цвеклото, кромидот, лукот и морковот издрендајте ги на крупно, а пиперката ситно исечкајте ја. Измешајте ги во еден сад, зачинете и додајте ги лебните трошки и 3-4 лажици маслиново масло.
  2. Од смесата формирајте плескавици и оставете ги во фрижидер да отстојат 30 минути.
  3. Потоа наредете ги бургерите на тавче обложено со хартија за печење и ставете ги да се печат во загреана рерна на 200°C околу 30-35 минути.
  4. Бургерите треба да бидат меки одвнатре и малку крцкави однадвор. Се сервираат малку подизладени во бургер леб, марула, домати, сос по желба и гарнир од пржени компири.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: