Рецепти
Бургери од цвекло и морков
Одличен и здрав вегетаријански ручек
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Цвекло(1 Килограм)
Кромид(1 Главица)
Морков(1 )
Лук(2 Чешниња)
Лебни трошки(1 Чаша)
Црвена пиперка(1 )
Сол(1 Кафена лажица)
Бибер(1 Кафена лажица)
Суво оригано(1 Прстофат)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути
- Цвеклото, кромидот, лукот и морковот издрендајте ги на крупно, а пиперката ситно исечкајте ја. Измешајте ги во еден сад, зачинете и додајте ги лебните трошки и 3-4 лажици маслиново масло.
- Од смесата формирајте плескавици и оставете ги во фрижидер да отстојат 30 минути.
- Потоа наредете ги бургерите на тавче обложено со хартија за печење и ставете ги да се печат во загреана рерна на 200°C околу 30-35 минути.
- Бургерите треба да бидат меки одвнатре и малку крцкави однадвор. Се сервираат малку подизладени во бургер леб, марула, домати, сос по желба и гарнир од пржени компири.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во