Рецепти
Бургери од цвекло и морков Ана Ѓорова

Одличен и здрав вегетаријански ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Цвекло(1 Килограм)

Кромид(1 Главица)

Морков(1 )

Лук(2 Чешниња)

Лебни трошки(1 Чаша)

Црвена пиперка(1 )

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Суво оригано(1 Прстофат)

Бургер леб

Марула

Домат

Компир

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Цвеклото, кромидот, лукот и морковот издрендајте ги на крупно, а пиперката ситно исечкајте ја. Измешајте ги во еден сад, зачинете и додајте ги лебните трошки и 3-4 лажици маслиново масло.
  2. Од смесата формирајте плескавици и оставете ги во фрижидер да отстојат 30 минути.
  3. Потоа наредете ги бургерите на тавче обложено со хартија за печење и ставете ги да се печат во загреана рерна на 200°C околу 30-35 минути.
  4. Бургерите треба да бидат меки одвнатре и малку крцкави однадвор. Се сервираат малку подизладени во бургер леб, марула, домати, сос по желба и гарнир од пржени компири.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: