Рецепти
Чиа пудинг од тиква Ана Ѓорова

Чаша полна со витамини за одличен почеток на денот!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пекан ореви(1/2 Чаша)

Пире од варена тиква(1 1/2 Чаша)

Бадемово млеко(1 1/2 Чаша)

Цимет(1 Кафена лажица)

Ѓумбир(1/2 Кафена лажица)

Морско оревче(1/2 Кафена лажица)

Морска сол(1 Прстофат)

Чиа семе(1/4 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Лупените ореви испечете ги во тава 4-5 минути со постојано мешање додека добијат златнокафена боја, но внимавајте да не ви загорат.
  2. Ставете ги оревите во блендер заедно со пире од варена тиква, бадемово млеко, цимет, ѓумбир, морско оревче и сол. Блендирајте околу 1-2 минути или додека добиете хомогена смеса.
  3. Префрлете ја смесата во чаши за послужување, измешајте ги внатре чиа семињата, покријте ги чашите и ставете ги во фрижидер 3 часа или преку ноќ.
  4. Декорирајте со ореви и калинки и уживајте.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: