Рецепти
Чиа пудинг со суво овошје Ана Ристеска

Оваа ужинка може да ја направите со било кое овошје сакате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Чиа семе(1 Супена лажица)

Оризово млеко во прав(2 Кафени лажици)

Вода(1 Чаша)

Замрзнати вишни(колку сакате )

Бадеми(колку сакате )

Суви брусници(колку сакате )

Суви сливи(колку сакате )

Мед(1 Кафена лажица)

Цимет(1/2 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 10 минути

  1. Зовријте ја водата и потоа во неа ставете го оризовото млеко и промешајте.
  2. Чиата ставете ја во сад и постепено додавајте го млекото. Постојано мешајте и додавајте од млекото додека не ја добиете саканата густина. Ако ставите премногу млеко, додајте малку чиа и пудингот ќе се згусне.
  3. Бидејќи пудингот ќе биде топол, ставете го во фрижидер да се олади 5 мин.
  4. Потоа одозгора поросете од замрзнатите вишни (го освежуваат пудингот), сувите брусници, сечканите бадеми и суви сливи. Ставете од медот, поросете со малку цимет и уживајте.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: