Рецепти
Чили тестенини со месо, грав и пченка Ана Ѓорова

Тестенини за обожавателите на пикантниот вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Лукот ситно се сечка, па се динста на малку масло. Откако убаво ќе омекне, се додава меленото месо и се промешува.
  2. Се додаваат зачините, доматите и пиперките со малку вода. Се варат додека месото биде добро сварено.
  3. Потоа кај месото се додаваат и гравот и пченката и кратко се варат заедно.
  4. Тестенините посебно се варат според упатството на пакувањето, па се процедуваат од водата.
  5. Во тенџерето со месото се додаваат сварените и исцедени тестенини, па се зачинува по вкус, се додава сечкана чили пиперка, се промешува и се послужува.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: