Рецепти
Грав на мексикански начин Ана Ѓорова

Ручек за љубителите на пикантниот вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Грав(400 Грама)

Колбас(3 )

Чили пиперка(1 )

Лук(1 Чешне)

Бело вино(1/2 Чаша)

Доматен сос(200 Милилитри)

Масло

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Гравот оставете го да отстои преку ноќ или неколку часа во вода, па потоа исцедете го, наполнете вода во тенџере и сварете го.
  2. Во поголема тава или во тенџере на оган загрејте масло и пропржете го лукот и лутото пиперче (исечкани). Откако малку ќе омекнат, додајте го колбасот исечкан на парчиња и пржете го.
  3. Откако малку ќе се пропржи, налијте со бело вино и посолете, па гответе неколку минути.
  4. Потоа додајте го доматниот сос и варете додека смесата се згусне и течноста малку испари.
  5. На крај додајте го сварениот грав со уште малку вода во која што се вареше (неколку кутлачи).
  6. Мешајте и гответе го гравот уште околу 10 минути.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: