Рецепти
Палачинки од пченка со коријандер и млад кромид Ана Ѓорова

Вкусен мексикански рецепт за солени палачинки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(1 )

Јогурт(1 Чаша)

Брашно(1/2 Чаша)

Прашок за печиво(1 Кафена лажица)

Коријандер(1/4 Чаша)

Млад кромид(1/3 Чаша)

Масло(2 Супени лажици)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Сода бикарбона(1/2 Кафена лажица)

Чили пиперка(1 )

Пченкарно брашно(1/3 Чаша)

Сол(1/4 Кафена лажица)

Пченка(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во сад измешајте ги белото брашно со сода бикарбона, прашак за печиво, сол и шеќер. Измешајте и додајте го и пченкарното брашно.
  2. Јајцето изматете го во друг сад со јогуртот, претходно варените зрна пченка, исечканите коријандер и млад кромид, сечканата чили пиперка (по желба) и маслото. Убаво соединете и промешајте ги со смесата од брашно.
  3. Намастена тава ставете ја на силен оган. Кога ќе се загрее маслото, со поголема лажица земете дел од смесата и пржете ја од едната страна. Кога палачинката ќе добие убава, кафена боја, превртете ја и пржете ја од другата страна.
  4. Постапката повторете ја додека не ја потрошите смесата, а готовите палачинки сервирајте ги со мед или со павлака по вкус.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: