Рецепти
Начос со мелено месо Ана Ѓорова

Вкусно, мексиканско јадење од печен тортиља чипс со мелено месо и кашкавал

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Меленото месо го пропржуваме со претходно исечканиот кромид, додаваме малку сол и масло.
  2. Во земјен сад најпрво го редиме чипсот, па го ставаме меленото месо, печурките, кашкавалот сечкан на парчиња, пиперките во кругови, рузмарин и босилек.
  3. Пак редиме од чипсот и постапката ја повторуваме за на крај да завршиме со чипс.
  4. Одозгора врз целата смеса рендаме кашкавал и ја преливаме павлаката која претходно сме ја изматиле со малку вода, па печеме додека се растопи кашкавалот и јадењето добие убава боја.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: