Рецепти
Чипс од тиквички
Здрава варијанта на домашен крцкав чипс од тиквичка како совршена идеја за закуска
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути
- Загрејте ја рерната на 225°C.
- Исечете ја тиквичката на многу тенки листови (околу 2-3 мм).
- Откако ќе ја исечете тиквичката, парчињата исушете ги со хартија за полесно да се испечат, а потоа ставете ги во тава врз хартија за печење одделени едно од друго.
- Со четка намачкајте ги парчињата тиквички со масло и ставете прстофат сол.
- Печете ги во загреаната рерна околу 2 часа додека не потемнат и не се крцкави. Пред послужување оставете малку да се оладат и потоа додајте сол по желба.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во