Рецепти
Чипс од тиквички Ана Ѓорова

Здрава варијанта на домашен крцкав чипс од тиквичка како совршена идеја за закуска

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(1 голема )

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Загрејте ја рерната на 225°C.
  2. Исечете ја тиквичката на многу тенки листови (околу 2-3 мм).
  3. Откако ќе ја исечете тиквичката, парчињата исушете ги со хартија за полесно да се испечат, а потоа ставете ги во тава врз хартија за печење одделени едно од друго.
  4. Со четка намачкајте ги парчињата тиквички со масло и ставете прстофат сол.
  5. Печете ги во загреаната рерна околу 2 часа додека не потемнат и не се крцкави. Пред послужување оставете малку да се оладат и потоа додајте сол по желба.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: