Рецепти
Чипс од тиквички Ана Ѓорова

Здрава варијанта на домашен крцкав чипс од тиквичка како совршена идеја за закуска

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(1 голема )

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Загрејте ја рерната на 225°C.
  2. Исечете ја тиквичката на многу тенки листови (околу 2-3 мм).
  3. Откако ќе ја исечете тиквичката, парчињата исушете ги со хартија за полесно да се испечат, а потоа ставете ги во тава врз хартија за печење одделени едно од друго.
  4. Со четка намачкајте ги парчињата тиквички со масло и ставете прстофат сол.
  5. Печете ги во загреаната рерна околу 2 часа додека не потемнат и не се крцкави. Пред послужување оставете малку да се оладат и потоа додајте сол по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: