Рецепти
Чизкејк (Cheese kołacz) Ана Ристеска

Полски специјалитет чизкејк со бадеми и суво грозје

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Урда(блага 1 Килограм)

Јајце(5 )

Шеќер(2 Чаши)

Слатка павлака(2 Супени лажици)

Пудинг од ванила(2 кесички )

Гриз(1 Супена лажица)

Путер(200 Грама)

Нишесте (пченкарен скроб)(1 Кафена лажица)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Суво грозје

Бадеми

Рендана кора од портокал

Бисквити

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. 5 јајца се матат со 2 чаши шеќер и 2 лажици блага павлака.
  2. На крај овие состојки им се додава благата урда и се мешаат.
  3. Потоа се додават 2 пудинга од ванила (прашок), 1 лажица гриз и 200 грама путер ( кој е предходно изматен со миксер), 1 лажица густин и 1 прашок за пециво.
  4. На крај се става суво грозје, бадеми и кора од портокал и пак се меша заедно со дрвена лажица или со миксер на мала брзина.
  5. На подмачкана тава (средна големина) се става 2 реда бисквити и врз бисквитите се става цела смеса.
  6. Се пече помалку од 30 минути.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: