Рецепти
Чизкејк (Cheese kołacz) Ана Ристеска

Полски специјалитет чизкејк со бадеми и суво грозје

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Урда(блага 1 Килограм)

Јајце(5 )

Шеќер(2 Чаши)

Слатка павлака(2 Супени лажици)

Пудинг од ванила(2 кесички )

Гриз(1 Супена лажица)

Путер(200 Грама)

Нишесте (пченкарен скроб)(1 Кафена лажица)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Суво грозје

Бадеми

Рендана кора од портокал

Бисквити

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. 5 јајца се матат со 2 чаши шеќер и 2 лажици блага павлака.
  2. На крај овие состојки им се додава благата урда и се мешаат.
  3. Потоа се додават 2 пудинга од ванила (прашок), 1 лажица гриз и 200 грама путер ( кој е предходно изматен со миксер), 1 лажица густин и 1 прашок за пециво.
  4. На крај се става суво грозје, бадеми и кора од портокал и пак се меша заедно со дрвена лажица или со миксер на мала брзина.
  5. На подмачкана тава (средна големина) се става 2 реда бисквити и врз бисквитите се става цела смеса.
  6. Се пече помалку од 30 минути.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: