Рецепти
Чоколаден фаџ Ана Ѓорова

Брз, лесен и непечен чоколаден десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црно чоколадо(200 Грама)

Млеко(200 Милилитри)

Шеќер во прав(160 Грама)

Путер(40 Грама)

Рум(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Во тенџере на оган ставете го млекото, додајте 20 г путер исечкан на парчиња, шеќерот во прав и по желба, но и не мора, малку екстракт од ванила.
  2. Мешајте го млекото на умерен оган, па кога ќе зоврие, намалете ја температурата на тивко и варете го 10-тина минути со непрекинато мешање. Млекото оставете го малку да се олади.
  3. Чоколадото искршете го и заедно со 20 г путер ставете ги во тенџере, па растопете ги на рингла на пареа со постојано мешање. Оставете ги настрана 2-3 минути откако ќе се растопат.
  4. Во смесата со чоколадо додајте 180 милилитри од млекото и рум по желба, па мешајте додека чоколадото се згусне.
  5. Смесата претурете ја во сад обвиткан со проѕирна фолија и покријте ја целосно. Оставете го колачот да се стврдне во фрижидер најмалку 1 час, па пресечете на коцки.
Чоколадни палачинки
Колач од моркови со крем
Чоколаден брауни колач со малини
Леб од тиква
Фаџ со суви смокви
Колачиња со ѓумбир и чоколадо
Вегански чизкејк со боровинки
Тарт со круши и малини
Американски овесни палачинки
Мохито со лубеница
Мохито со ананас
Мохито со малини
Чизкејк со лубеница
Нутела мафини
Палачинки со лимон и афион
Торта од лимон и боровници
Чизкејк со цреши
Каипироска коктел со јагоди
Мус од јагоди
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Пинаколада
Орео милкшејк
Куба либре коктел
Браунис со орео колачи
Мохито
Американски палачинки во сос од јагоди
Колачи на стапче
Чоколаден фаџ
Американски палачинки со овошје

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: