Рецепти
Чоколаден фаџ Ана Ѓорова

Брз, лесен и непечен чоколаден десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црно чоколадо(200 Грама)

Млеко(200 Милилитри)

Шеќер во прав(160 Грама)

Путер(40 Грама)

Рум(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Во тенџере на оган ставете го млекото, додајте 20 г путер исечкан на парчиња, шеќерот во прав и по желба, но и не мора, малку екстракт од ванила.
  2. Мешајте го млекото на умерен оган, па кога ќе зоврие, намалете ја температурата на тивко и варете го 10-тина минути со непрекинато мешање. Млекото оставете го малку да се олади.
  3. Чоколадото искршете го и заедно со 20 г путер ставете ги во тенџере, па растопете ги на рингла на пареа со постојано мешање. Оставете ги настрана 2-3 минути откако ќе се растопат.
  4. Во смесата со чоколадо додајте 180 милилитри од млекото и рум по желба, па мешајте додека чоколадото се згусне.
  5. Смесата претурете ја во сад обвиткан со проѕирна фолија и покријте ја целосно. Оставете го колачот да се стврдне во фрижидер најмалку 1 час, па пресечете на коцки.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: