Рецепти
Чоколадна алва Ана Ристеска

Турски десерт со чоколаден твист

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(260 Милилитри)

Шеќер(1 Килограм)

Маргарин(1 Пакување)

Какао(1 Пакување)

Ванила во прав(1 Пакување)

Брашно(600 Грама)

Ореви(по желба )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Млекото, шеќерот, маргаринот и ванилата се ставаат да зовријат и се варат 15 минути.
  2. Во посебен сад се мешаат брашното, оревите и какаото.
  3. Оваа смеса постепено се додава во зоврините состојки и се промешува убаво.
  4. Се става веднаш во тавче обложено со најлонска фолија.
  5. Од алвата се сечат коцки или баклавички и се оставаат да се изладат во фрижидер.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: