Рецепти
Чоколадна бомбониера со чили Ана Ѓорова

Подгответе го десертот за најдрагите и уживајте со шолја кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Слатка павлака(80 Милилитри)

Црно чоколадо(300 Грама)

Чили пиперка(1 мало )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Чоколадото исечете го на ситни парчиња со нож.
  2. Во тенџере на рингла ставете ја слатката павлака и чили пиперчето (не го ситнете, ставете го целото без дршка, но ако сакате попикантен вкус тогаш исечете го и така без семки ставете го во тенџерето), притиснете го пиперчето со виљушка и зовријте ја смесата на тивок оган.
  3. Веднаш додајте го чоколадото и мешајте силно со жица за матење за да се растопи.
  4. Откако чоколадото ќе се растопи, ставете го во силиконски калапи и оставете ги колачињата да се стегнат најмалку 4 часа во фрижидер пред да ги послужите.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: