Рецепти
Чоколадна бомбониера со чили Ана Ѓорова

Подгответе го десертот за најдрагите и уживајте со шолја кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Слатка павлака(80 Милилитри)

Црно чоколадо(300 Грама)

Чили пиперка(1 мало )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Чоколадото исечете го на ситни парчиња со нож.
  2. Во тенџере на рингла ставете ја слатката павлака и чили пиперчето (не го ситнете, ставете го целото без дршка, но ако сакате попикантен вкус тогаш исечете го и така без семки ставете го во тенџерето), притиснете го пиперчето со виљушка и зовријте ја смесата на тивок оган.
  3. Веднаш додајте го чоколадото и мешајте силно со жица за матење за да се растопи.
  4. Откако чоколадото ќе се растопи, ставете го во силиконски калапи и оставете ги колачињата да се стегнат најмалку 4 часа во фрижидер пред да ги послужите.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: