Рецепти
Чоколадна бомбониера со чили
Подгответе го десертот за најдрагите и уживајте со шолја кафе
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути
- Чоколадото исечете го на ситни парчиња со нож.
- Во тенџере на рингла ставете ја слатката павлака и чили пиперчето (не го ситнете, ставете го целото без дршка, но ако сакате попикантен вкус тогаш исечете го и така без семки ставете го во тенџерето), притиснете го пиперчето со виљушка и зовријте ја смесата на тивок оган.
- Веднаш додајте го чоколадото и мешајте силно со жица за матење за да се растопи.
- Откако чоколадото ќе се растопи, ставете го во силиконски калапи и оставете ги колачињата да се стегнат најмалку 4 часа во фрижидер пред да ги послужите.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во