Рецепти
Чоколадна бомбониера со чили Ана Ѓорова

Подгответе го десертот за најдрагите и уживајте со шолја кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Слатка павлака(80 Милилитри)

Црно чоколадо(300 Грама)

Чили пиперка(1 мало )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Чоколадото исечете го на ситни парчиња со нож.
  2. Во тенџере на рингла ставете ја слатката павлака и чили пиперчето (не го ситнете, ставете го целото без дршка, но ако сакате попикантен вкус тогаш исечете го и така без семки ставете го во тенџерето), притиснете го пиперчето со виљушка и зовријте ја смесата на тивок оган.
  3. Веднаш додајте го чоколадото и мешајте силно со жица за матење за да се растопи.
  4. Откако чоколадото ќе се растопи, ставете го во силиконски калапи и оставете ги колачињата да се стегнат најмалку 4 часа во фрижидер пред да ги послужите.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: