Рецепти
Чоколадни коцки со портокал Ана Ѓорова

Сладок десерт од црно чоколадо и какао со ликер од портокал и кандирана кора

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Најпрвин загрејте ја рерната на 160 степени.
  2. Путерот исечете го на парченца и измешајте го со кршеното црно чоколадо, па растопете ги заедно на рингла на тивок оган на пареа со постојано мешање.
  3. Исчекајте 2/3 од кандираната кора од портокал и додајте ја со топеното чоколадо.
  4. Оставете го да се олади малку, па потоа додајте ги брашното, прстофат сол, матените јајца, ликерот од портокал и шеќерот во прав.
  5. Измешајте ги сите состојки со дрвена лажица додека да добиете хомогена смеса.
  6. Потоа прелијте ја смесата во четвртаст огноотпорен сад и убаво израмнете со лажица. Печете го колачот околу 25 минути во веќе загреаната рерна. Проверувајте со стапче дали е готово.
  7. Потоа оставете да се излади, исечете го на коцкички, одозгора наросете лажица какао и декорирајте со парчињата кандирана кора од портокал.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: