Рецепти
Чорба од филети (посно) Ана Ѓорова

Вкусна рибја чорба со зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Рибји филети(1 поголема )

Вегета

Брашно(2-3 Супени лажици)

Масло

Лук(1 Главица)

Морков(1 )

Магдонос(1 Китка)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Филетите се сечкаат на ситни парчиња, се посолуваат и се варат. Може да се подготви и со други видови риба пример ослиќ, скуша или харинга, но парчињата риба претходно мора убаво да се сварат и да се исчистат од коските.
  2. Главицата лук се сечка на ситни парчиња, морковот се ренда и магдоносот се сечка, па заедно се додаваат во тенџерето во кое се вари филетата.
  3. Откако рибата убаво ќе се свари, настрана се прави запршка од 2-3 лажици брашно и малку масло (во зависност од тоа колку сакате чорбата да биде густа) и се додава во тенџерето со сварената филета.
  4. По желба, зачинете ја чорбата со бибер и со вински оцет.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: