Рецепти
Чорба од филети (посно) Ана Ѓорова

Вкусна рибја чорба со зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Рибји филети(1 поголема )

Вегета

Брашно(2-3 Супени лажици)

Масло

Лук(1 Главица)

Морков(1 )

Магдонос(1 Китка)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Филетите се сечкаат на ситни парчиња, се посолуваат и се варат. Може да се подготви и со други видови риба пример ослиќ, скуша или харинга, но парчињата риба претходно мора убаво да се сварат и да се исчистат од коските.
  2. Главицата лук се сечка на ситни парчиња, морковот се ренда и магдоносот се сечка, па заедно се додаваат во тенџерето во кое се вари филетата.
  3. Откако рибата убаво ќе се свари, настрана се прави запршка од 2-3 лажици брашно и малку масло (во зависност од тоа колку сакате чорбата да биде густа) и се додава во тенџерето со сварената филета.
  4. По желба, зачинете ја чорбата со бибер и со вински оцет.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: