Рецепти
Чорба од киноа, наут и леќа Ана Ѓорова

Вкусна и здрава чорба што ќе ве стопли во ладните денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Наут(100 Грама)

Леќа(100 Грама)

Киноа зрна(100 Грама)

Кромид

Морков

Целер

Ѓумбир во прав(1 Кафена лажица)

Кари во прав(1 Кафена лажица)

Лук во прав(1 Кафена лажица)

Црвен пипер

Шери домати(4-5 )

Сол

Масло

Бистра зеленчукова супа(1 Литар)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во поголема тава загрејте масло и пропржете ги сечканиот кромид, целер и моркови. Додајте го лукот и зачините во прав, па исечканите шери домати.
  2. Леќата исплакнете ја под млаз ладна вода и додајте ја во тавата, наутот и киноата која претходно исто така ја исплакнавте со вода додајте ги и убаво мешајте неколку минути.
  3. Потоа налејте ја зеленчуковата супа и гответе на тивко 45 минути.
  4. Посолете уште по вкус и послужете ја чорбата топла.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: