Рецепти
Чорба од киноа, наут и леќа Ана Ѓорова

Вкусна и здрава чорба што ќе ве стопли во ладните денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Наут(100 Грама)

Леќа(100 Грама)

Киноа зрна(100 Грама)

Кромид

Морков

Целер

Ѓумбир во прав(1 Кафена лажица)

Кари во прав(1 Кафена лажица)

Лук во прав(1 Кафена лажица)

Црвен пипер

Шери домати(4-5 )

Сол

Масло

Бистра зеленчукова супа(1 Литар)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во поголема тава загрејте масло и пропржете ги сечканиот кромид, целер и моркови. Додајте го лукот и зачините во прав, па исечканите шери домати.
  2. Леќата исплакнете ја под млаз ладна вода и додајте ја во тавата, наутот и киноата која претходно исто така ја исплакнавте со вода додајте ги и убаво мешајте неколку минути.
  3. Потоа налејте ја зеленчуковата супа и гответе на тивко 45 минути.
  4. Посолете уште по вкус и послужете ја чорбата топла.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: